Novosti

Europarlament odlučio

Počinje borba protiv prekršitelja koji skidaju kilometre na rabljenim vozilima
Objavljeno: 6.6.2018.
Europarlament odlučio

Prevare sa spuštanjem kilometraže Europu koštaju između 5,6 i 9,6 milijardi eura godišnje. Ta šokantna brojka prikazuje koliko proizvođači, osiguratelji, trgovci i serviseri, dakle svi u lancu plaćaju nečiju prevaru. S obzirom da je kilometražu moguće, ali ponekad i vrlo teško temeljito ispitati, Europarlamentarci velikom su većinom glasova složni u tome da se uvedu zakonske mjere koje će to regulirati i spriječiti.

Europski parlament traži ne samo da se te prevare tretiraju kao kazneno djelo, već da zakonske posljedice snose i onaj koji ih čini, ali i onaj koji ih naručuje, te da visina kazne bude toliko visoka da odvrati svakoga od ideje s prevarama s kilometrima. Belgija i Nizozemska prednjače u borbi protiv ovakvih prevara jer su uspostavile detaljne baze podataka u kojima se pohranjuju podaci kilometraže s periodičnih tehničkih pregleda, održavanja i drugih pregleda kod mehaničara i gotovo u potpunosti iskorijenile prevare. No problem i dalje ostaje u prekograničnoj prodaji.

Istraživanja pokazuju da su najčešće prevare s kilometražom otkrivene kod vozila za prodaju preko granice te se sumnja da čak 30 do 50 posto vozila iz uvoza/unosa ima namještane brojače kilometara. U nekim zemljama taj se broj penje čak i do 80 posto!

AutoZubak Neostar u svojem ekspertnom sustavu uz pomoć modernih alata i izuzetno velikog iskustva svojih djelatnika od samih početaka provodi provjeru istinitosti kilometraže vozila i iza tog ispitivanja stoje sa svojim imenom i najboljim jamstvima na tržištu rabljenih vozila.

S obzirom da kupci koji samostalno kupuju vozilo preko granice nisu u mogućnosti provjeriti kilometre svim alatima i opremom u najboljim mogućim servisnim uvjetima te tako odagnati svoju sumnju i potvrditi istinitost kilometraže, kupnja rabljenog automobila u AutoZubak Neostar prodajnoj mreži najveća je moguća sigurnost da ne kupujete mačka u vreći. Provjerite u ponudi servisnu povijest na više od 800 automobila.